Drone laten vliegen en crashen

Ik had een drone gewonnen tijdens de Accenture Innovation Awards 2014! Die mocht ik gisteren ophalen en vandaag kon ik hem dan uitproberen. Uit angst om de drone, die voor het grootste gedeelte uit piepschuim bestaat, te slopen, duurde het ongeveer een half uur voordat ik doorhad hoe onderdelen in en uit elkaar gingen, maar toen ik de accu in de piepschuimen body klikte, kwamen alle motoren tot leven. App eventjes installeren op mijn telefoon, en toen kon ik gaan!

“LANCEREN” klikte ik aan en ik schrok even van het geluid dat de propellors produceerden. De drone steeg een meter op, A4-tjes waaiden van mijn eettafel, en ik deinsde naar achter, bijna over mijn bank struikelend.  Ik dacht dat ik een grote woonkamer had, maar het leek alsof de drone slechts milimeters van een crash tegen de muur, tv, boekenkast, plant of tafel afzat. En ik had alles al aan de kant geschoven. Elk signaal van mij (iets naar links, iets naar boven), resulteerde in een agressieve beweging van de zoemende drone. 

De drone bleef niet netjes in het midden hangen, als een goed getrainde hond die wacht op het bevrijdende woord ‘vrij’, maar had een afwijking waardoor hij wel erg dicht bij mij (help!) en vervolgens bij mijn plant kwam. In een moment van paniek ontstond daar de eerste crash met als gevolg allerlei foutmeldingen in mijn scherm, en afgehakte bladeren op de grond. “Motoren geblokkeerd,” knipperde het scherm. Ik kroop naar de drone toe, checkte even een en ander en kwam tot de conclusie dat er niets aan de hand was. Nog een keer vliegen dus!

De tweede vlucht bleek voor vandaag even de laatste: door de eerste crash klopte de besturing niet meer en had ik niet meer de zeggenschap over waar de drone heenging. Hij hing boven een stoel tegen een spiegel aan te duwen en ik probeerde hem dan ook weg te krijgen, vooral toen hij ineens hoogte begon te verliezen. BAM! Met een noodvaart had hij zichzelf onder de spiegel geprobeerd te duwen en kwam tussen de spijlen van mijn traphekje tot stilstand. De drone ging plots over op een andere taal (Engels) en vertelde mij dat er van alles unknown was.

Het duurt dus nog even voordat ik slicke filmpjes kan maken, maar stay tuned, want ik moet en zal filmpjes maken die wat minder knullig zijn.

Eerst maar even Googelen hoe ik er voor zorg dat de drone weer gaat luisteren naar wat ik zeg.


Posted

in

,

by

Tags: