De zomer is voorbij, maar met deze smoothie waan je je op een hip, zonnige terrasje, mede dankzij de frisse kokos. Lekker om de dag mee te beginnen, of juist om op een zaterdagmiddag op je balkonnetje te drinken onder het genot van een stukje leesvoer. Ook fijn: de smoothie is lactosevrij.

Ik heb de smoothie getest op mijn vriendje, die in eerste instantie een vies gezicht trok toen ik het woord spinazie en smoothie in één adem noemde. Hij dacht aan (ik citeer) “de vieze, slijmerige, diepvries-spinaziemeuk,” maar toen hij zag dat ik verse spinazie in de blender gooide, kon hij niet wachten om het te proberen. 

Smoothie-kokos-banaan-framboos-spinazie-2

Nodig (voor 1 persoon):

  • Blender
  • handje verse spinazie
  • handje frambozen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 banaan
  • 2 tl (riet)suiker

Alles in de blender! (Niet vergeten de deksel er op te doen) en klaar!

Tips:

  • De rest van de spinazie kan je gebruiken voor andere gerechten, zie bijvoorbeeld mijn recept voor de (glutenvrije) crackers met tonijn en appel, of de smoothie met mango (deze komen komt komende week online).
  • Je kan prima bevroren frambozen gebruiken; die zijn bovendien een stuk goedkoper dan verse! Ik haal ze bij de Lidl, aangezien je daar voor rond de twee euro een halve kilo frambozen krijgt. (Bij de AH betaal je iets van €1,89 voor 250g (of 200g)).
  • Als ik zie dat ik nog wat bananen heb die waarschijnlijk dood gaan als ik ze niet vandaag opeet, haal ik de schil er af, snijd ik ze in stukken en vries ik ze in. Perfect om bevroren in een smoothie te gebruiken (NIET eerst ontdooien) en zo heb je bijna altijd de basis voor een smoothie in huis. In smoothies combineer ik de banaan vaak met (soja)melk, sinaasappelsap, (soja)yoghurt of kokosmelk.