Knitwear bij jezelf fotograferen

Eens een middagje jezelf fotograferen is twee vliegen in één klap: oefenen met fotografie en tegelijkertijd aan foto’s komen voor je blogje. Want vorig jaar schreef ik nog over al die mutsen en sjalen die ik op zolder vond, echt schrikbarend veel waren dat er, en destijds nam ik me voor geen nieuwe sjalen, mutsen en al die andere mooie winterdingen te kopen.

Maar toen kreeg ik cadeaubonnen, en tja, dan is het natuurlijk niet echt zo dat je een muts koopt, het is meer dat je hem krijgt. En toen kreeg ik er onlangs een muts van headict. De eerste muts die mijn hoofd ook echt warm houdt en geen wind doorlaat, dankzij het heerlijke fleecerandje aan de binnenkant.Kleurrijke sjaal van HEMA en heerlijk warm

Dus ik dacht, aangezien ik zo’n ongelooflijk modebewuste fashionblogger ben (NOT) (maar wel allerlei kansen aangrijp om dingen uit te proberen met fotografie), waarom gebruik ik deze mutsen (oja, en sjaal, een sjaal mocht dit jaar dan wel, want ik had er toch nog niet genoeg, zoals hier te zien is) niet als aanleiding voor een fotoshootje? 

Ik had het bloedheet na het maken van de foto’s. Shirt aan, shirt uit. Onee, die kleur staat niet, heen-en-weer lopen naar mijn camera om te checken of de foto’s goed zijn, struikelen over de zooi die verspreid ligt over de vloer van mijn piepkleine kamer.

Daglichtlamp (die je normaal gebruikt als een soort lichttherapie) erbij, want ondertussen was het buiten gaan regenen en daardoor ontzettend donker in de kamer. Dat hielp, maar toen bleek dat je make-up op de foto behoorlijk wegvalt. Dus laag make-up er nog even extra bij (je durft er bijna niet meer van te lachen, zo’n laag plamuur zit er voor je gevoel op), en poeder niet te vergeten, want anders sta je als een soort zwetende sporter op de foto.Muts van headict

En dan nog het poseren. Ik dacht dat dat het makkelijkst was van het hele verhaal. Niet dus. Deze foto’s zijn uit een stuk of tachtig gekozen, want ik stond er geregeld totaal emotieloos, of juist heel boos op. Respect voor modellen, die zo natuurlijk over komen op foto’s. En fotografen. En visagisten. En stylisten.annwollenmutslifestylesmall


Posted

in

,

by

Comments

3 responses to “Knitwear bij jezelf fotograferen”

  1. Arno - TheReviewChannel Avatar

    Het zijn mooie foto’s geworden. Fijn om te lezen dat dat bij andere mensen ook heel wat moeite kost 🙂 Dat vergeet je soms wel eens als je het mooie eindresultaat ziet.
    Leuke mutsen ook.

  2. Sylvia Avatar

    Haha, het zijn heel mooie foto’s geworden hoor, dus al het gezweet waard 😉