Je gaat door je whatsapplijstje om een en ander op te schonen—of je kijkt gewoon uit verveling, misschien ben je je er niet eens bewust van—en klikt op een groep waar je al een week of twee niet meer door gespamd wordt, om er achter te komen dat onder de naam van de groep, zielig en alleen, de letter ‘U’ prijkt. 

U bent de enige overlever

U dat ben jij. Jij bent die groep. In je eentje ja. Want, zo blijkt uit nadere inspectie, de rest van de groepsleden hebben zich stilletjes, één voor één  afgemeld, om jou plompverloren en eenzaam op het zinkende schip ten onder te laten gaan. Geen waarschuwing van te voren, niets.

Je bent in de steek gelaten. Niet door één iemand, maar door een hele groep Whatsappvrienden. De groep waar jij eerst nog onderdeel van was, waarin jullie de leukste gesprekken hadden, leukste plaatjes uitwisselden en elkaar tot diep in de nacht wakker hielden, is niet meer.

Het is als op een feestje, een feestje waar het licht opeens aan gaat en je tot de katerige ontdekking komt dat jij weer één van de laatsten bent die weggaat. Werd je medemens eerder nog (onder invloed van de nacht en de alcohol) getransformeerd tot een stel hipsters die niet zouden misstaan in menig modeblad, nu blijkt in dat felle licht dat de laatsten zwalkend de uitgang proberen te vinden onder aanmoediging van de doorgewinterde uitsmijter. Eenzaam door de koude nacht naar huis, iedereen al warm in bed, jij nog over. Stilletjes is iedereen er van door gegaan.

Je bent in de steek gelaten door je BFFWAVg*.

Het is nu nog aan jou om definitief een eind te maken aan de groep.

WhatsappBFFverwijder

* Best-Friends-Forever-WhatsApp-Vriendengroep