Fish Spa voor je voeten: de kaasschaaf is nuttiger

Je denkt dat je de week heerlijk ontspannen gaat beginnen met een vriendin die een soort dr fishbehandeling voor jullie heeft geregeld: lekker in een luie stoel hangen, terwijl visjes het eelt van je voeten eten met een relaxt muziekje op de achtergrond. Je hebt speciaal de weken daarvoor in de tuin gebanjerd op blote voeten om even maximaal eelt te kweken en hebt jezelf ingehouden om niet met een kaasschaafachtige vijl je voeten te lijf te gaan.

Bij aankomst bij Body & Skin Care Center Amersfoort, blijkt dat de vissen niet als enige in een aquarium vertoeven. De ruimte lijkt zelf een aquarium, want het vertrek met de bakken met vissen bestaat uit vrijwel alleen ramen. Leuk als concept, behalve dan dat dit volgens mij niet echt een concept is, eerder een gebrek aan plaats.

“Als jullie wat willen drinken,” ontvangt een medewerkster jullie (jaaaa, denken jullie), “dan staat naast jullie een kaart met de prijzen.” O. Je kijkt op de kaart, die beter in een snackbar lijkt te passen met zijn schreeuwerige rode en gele kleurtjes. Uit principe besluit je niets te bestellen. Normaal krijg je een kopje koffie of thee aangeboden bij dit soort behandelingen, zoals bij Yudeska, een schoonheidssalon in de buurt van Amersfoort, waar je echt herboren vandaan komt.

IMG_2932
Geïnspireerd door de gruwelijke menukaart besluit ik al snel dat onze fishbehandeling materiaal voor een blogje wordt.

Jullie krijgen de vraag of je wel op de internetsite hebt gelezen dat je je nagels niet onlangs gelakt mag hebben, je niet allerlei medicijnen gebruikt die de vissen ziek zouden kunnen maken en het aanbod om voor 1,50 euro extra je voeten na de behandeling ingesmeerd wil krijgen met een crème. “Dit is echt een nabehandeling,” vertelt een medewerkster, jullie angst aanjagend dat zonder deze behandeling je voeten schraal en droog weer de sokken en schoenen in moeten. Uit principieel oogpunt, alweer ja, doen jullie het niet. Of het hoort bij de behandeling en het zit bij de prijs in, of je moet niet doen laten lijken alsof het onderdeel van de behandeling.

De mensen voor jullie zijn inmiddels uit het aquarium gehaald en je mag hun plaats innemen op een groot comfortabel blok (NOT), zonder leuning, waar je een uur op mag zitten. “WAAR ZIJN JULLIE HANDDOEKEN?!” vraagt de medewerkster beschuldigend aan jullie. “Onze handdoeken? Hoe moeten wij dat nou weten?” vraag je jezelf af. Zij moet toch weten waar jullie handdoeken zijn? Lichtelijk geïrriteerd haalt ze jullie miniscule handdoekjes ter grootte van twee washandjes. Het valt je op dat haar oranje huidskleur bij haar haargrens abrupt ophoudt.

Vervolgens kan je dan echt gaan ontspannen—heel comfortabel op je houten blok (wel met een dun kussentje erop)— en genieten van de vissen die nog niet echt heel enthousiast op je voeten afkomen. Vooral de slechte housemuziek uit B-categorie op de achtergrond is erg zen. Volgens mij verkopen ze dit soort cd’s bij Kruidvat.

Een meisje naast je bestelt een Fristi en haar vriend een koffie. Een paar minuten later komt de medewerkster met een pakje Fristi binnenlopen. Je weet wel, zo’n pakje die je ouders vroeger mee op reis namen voor in de auto naar Frankrijk. Zo’n pakje waar je er drie van voor 90 cent ofzo koopt, maar waar je hier 1,75 euro voor mag neerleggen. Niet eens uit een glas, maar uit een pakje. Het meisje kijkt een beetje onthutst, en begint dan een beetje van slag het rietje uit de verpakking te pulken terwijl haar vriend grinnikend van zijn koffie drinkt.

Angstvallig hou je de tijd in de gaten, want de vissen eten veel te weinig van je voeten, vind je zelf. Je had de avond ervoor al flink wat eelt aan de zijkant van je linker grote teen gespot, maar die hebben ze steeds met rust gelaten. Het fristimeisje en haar vriend besluiten teleurgesteld na een half uurtje dat het mooi is geweest. Jij en vriendin B. hadden nog de ijdele hoop dat jullie voeten weer helemaal eeltvrij en zacht zouden zijn na een uur in die bak geweekt te hebben, maar dan komt de medewerkster binnen. “Jullie kunnen je voeten gaan afdrogen,” beveelt ze. Ja, dat mogen jullie knullig zelf doen, terwijl je jezelf in yogaposities wurmt, zodat je niet half in de bak met visjes valt. Onderdeel van die nabehandeling van 1,50 is namelijk dat zij jouw voeten even afdrogen. Nu mogen jullie dat dus zelf doen, met de veel te kleine handdoekjes, terwijl de medewerkers sadistisch van achter het glas toekijken hoe jullie ploeteren.

Je had er geen rekening mee gehouden dat je benen blijkbaar opzetten als ze een uur in een bak met water hangen en als je je pijp (van je skinny jeans, erg handig!) naar beneden probeert te doen, blijkt dat niet te lukken bij je rechterbeen. Na vijf minuten geef je het op, omdat je kuit helemaal rood is geworden, pijn doet, je pijp echt niet meer terug over die kuit wil en de andere mensen zachtjes zitten te gniffelen. Met één broekspijp omhoog gerold, het eelt nog steeds aan de zijkant van je grote teen, verlaten jullie het aquarium om noooooit meer terug te komen. In ieder geval niet hier.

Overigens was de ruimte wel erg netjes, schoon en verzorgd. Beetje jammer dat de medewerkster de voeten van de vriend van het Fristimeisje met een gebruikte handdoek kwam afdrogen (“Nee, je moet de handdoek naast hem gebruiken!” corrigeerde een collega haar). Maarja, kan een keer gebeuren toch?


Posted

in

by

Comments

67 responses to “Fish Spa voor je voeten: de kaasschaaf is nuttiger”

  1. Joyce Avatar
    Joyce

    Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt als bij body and skin care center.
    Ik en mijn zus hadden op vakantieveilingen gewonnen ; onze tanden bleken!
    We hadden een paar dagen van te voren reviews gelezen. Dit waren veel slechte reviews, maar we hadden toch al betaald en zijn dus gewoon gegaan. We dachten nog; over elk bedrijf staan wel slechte reviews, dus hoe erg kan het zijn? Nou echt verschrikkelijk! Alle slechte dingen die we hebben gelezen klopten helemaal.
    We kwamen aan en er stonden een paar jonge meisjes in de zaak. één van hun legde snel uit dat we twee keer 15 minuten kregen en dat we één keer 15 minuten konden bij betalen en dan zouden onze tanden echt helemaal mooi wit zijn. (€24,95) Als we 2 keer 15 minuten zouden gaan, zou je het verschil bijna niet zien. We besloten om na de behandeling te kiezen. Na 20 a 25 minuten kwam ze al terug en zou al 2 keer 15 minuten geweest zijn! Niet dus het waren elke keer maar 11 a 12 minuten. Ze besloot om er maar 15 minuten bij te doen omdat je geen verschil zag en degene die ons behandelde zei dat je het daarna pas echt goed zag! Na 13 minuten stond ze weer bij me! Echt belachelijk!!! Ze heeft bijbetaald voor een kwartier extra en dan krijg je weer 11 a 12 minuten!! Ik zei; die extra 15 minuten waren geen 15 minuten, waarop dat meisje zei; ja het is ongeveer een kwartiertje. Bij mij ging het precies hetzelfde, alleen ik heb niet gekozen voor de extra 15 minuten omdat er bij mijn zus nog steeds totaal geen verschil te zien was! Ik kon ook niet geloven dat dat meisje überhaupt heeft geleerd hoe ze tanden moet bleken, voor mijn gevoel hoorde die blauwe lamp dichtbij je mond te zitten, maar die was wel 20 a 25 cm van mij af! Ze doen daar echt alles om geld binnen te krijgen! Ga er alsjeblieft niet heen. Het is echt totaal niet professioneel, er zit schimmel op de muren en het personeel geeft er helemaal niks om als het resultaat totaal niet ze zien is! Dit is doodnormaal voor hun. Het is echt onbegrijpelijk hoe je zo met mensen om kunt gaan!

    1. Annemarie Avatar

      Wat vervelend, en bizar ook. Je gaat je bijna afvragen of het niet een soort van nep-behandeling is (maar laten we daar maar niet van uit gaan). Hopelijk komen anderen terecht bij dit soort recensies, voordat ze voor ze voor dit soort behandelingen betalen. Is toch wel erg zonde van je geld EN erg balen. :/

    2. Appie Avatar
      Appie

      Verdomme, ik kom hier net vandaan ik heb zo een spijt dat ik dit niet eerder heb gelezen. Mij probeerde ze ook alles bij te verkopen en zou de behandeling ik al betaald heb bijna tot niet helpen.. Waar de fuck betaal ik in eerste instantie voor dan? Als ik toch moet bijbetalen in de vestiging om wittere tanden te krijgen. Uiteindelijk 2 x 13 minuten gekregen en vervolgens weggegaan met geen tint lichtere tanden. Eerste en laatste keer, kut tent.

      1. Annemarie Avatar

        O, dat is echt heel erg klote :/

  2. Son Avatar
    Son

    Oh jee….ik ga volgende week..maar deze verhaaltjes hierboven lezend, zakt me de moed in de schoenen….er moet toch wel eens een keer een positief berichtje op komen???

    ….ik hoop van mij: houd jullie op de hoogte!
    Grtz son

    1. Annemarie Avatar

      Wat vervelend! Zo’n fish spa-behandeling zou toch iets moeten zijn waar je naar uitkijkt. Hopelijk kan je binnenkort dan misschien het eerste positieve berichtje achterlaten? Dat zou mooi zijn 🙂 Veel plezier, of ehhh succes, of moet ik ‘sterkte’ zeggen?
      Groetjes,
      Annemarie

  3. Robin Avatar
    Robin

    ik moest huilen van het lachen hahaha 😀 geweldig geschreven!

  4. LAILA Avatar
    LAILA

    oh my god, als ik dit lees, heb ik totaal geen zin meer om morgen te gaan, had dit niet verwacht, ik dacht even recensies lezen voor morgen, maar wat een drama zeg. had dit totaal niet verwacht, ga morgen met me zus, als cadeautje voor me zus o.a., het wordt me wat….

    1. Annemarie Avatar

      Hoi Laila!
      Misschien kan het nu alleen maar meevallen? Hopelijk hebben jullie toch een leuke dag morgen en misschien is het handig de volgende keer wat verder van te voren wat recensies te lezen? 😉
      Groetjes,
      Annemarie

  5. Ilonka en Lonneke Avatar
    Ilonka en Lonneke

    Wij zijn net ook in Amersfoort geweest bij het body en skin care center. En hadden een zeer slechte ervarïng. Wij hadden vantevoren goed de site gelezen en daar stond op dat je met open wondjes pleisters moest kopen. Mijn wondjes waren echter dicht, dus wij waren het er niet mee eens dat ik pleisters moest en ook moest betalen, omdat het niet duidelijk op de site stond. Als ik had gelezen dat het het ook voor dichte wondjes gold had ik zelf pleisters mee kunnen nemen, Een medewerkster bleef vriendelijk en vertelde dat zij het aan haar baas ging doorgeven dat vonden wij goed. Toen wij gingen afrekenen wilden we er toch nog even op terug komen. Het ging ons niet om het geld maar om het principe.
    De baas was blijkbaar toen aanwezig en heeft ons toen op agressieve en zeer onvriendelijke manier toe gesproken. Wij voelden ons echt geïntimideerd, want hij liep dreigend op ons af. Toen wij wegreden met de auto stond hij ook nog voor de ingang.
    Wij gaan hier dus nooit meer naar toe! Want ookal was hij het niet met ons eens had hij nooit zo,n toon mogen aanslaan tegen ons

    1. Annemarie Avatar

      Wat vervelend dat jullie ervaring ook niet al te best was. Maar misschien heeft het wel een beetje geholpen dat jullie je verhaal hier kwijt konden? 😉

  6. Anne Avatar
    Anne

    Wat een verhaal! Ik heb zojuist via vakantieveilingen een behandeling voor tanden bleken ‘gewonnen’ (gekocht) bij genoemd etablissement. Ik woon in Amersfoort, en het heeft me wel €11,- gekost, dus ik dacht me hier geen buil aan te kunnen vallen. Ondanks dat ik er woon, had ik nog nooit van ze gehoord. Het is helemaal in Vathorst-Noord, een relatief nieuwe wijk op een plek die wij Amersfoorters voorheen Nijkerk noemden, en ik ben er dan ook nog nooit geweest. Na een Google blijkt dat ze eigenlijk nog niets goed hebben gedaan, de mensen die wel een positieve ervaring hebben vinden het in ieder geval niet nodig om hier melding van te maken. Alleen maar horrorverhalen. Dus ik ben ontzettend benieuwd naar die behandeling! Nog geen afspraak gemaakt, maar zal nog even laten weten hoe het was.

    1. Annemarie Avatar

      Je tanden laten bleken voor €11,-? Financieel loop je daar inderdaad niet veel risico mee, maar hopelijk wordt het wel een goede behandeling… Niet dat je straks een deel van je glazuur mist ofzo (want dan zitten er bovendien wel weer financiële risico’s aan vast). 😉 Succes en ik ben t.z.t. benieuwd naar je ervaring!

  7. Inez janssens Avatar
    Inez janssens

    Een slechte ervaring. Van begin tot einde een onpersoonlijke service die zich uiteindelijk in onbeschofte manieren uitte. Het leek alsof we in candid camera zaten…maar bleek echt. De eigenaar vertelde over het concept van de fish-spa “tijd kost geld”. Tevens een stoflaag van enkele centimeters tussen de uitbakken en plint van de muur.

    1. Annemarie Avatar

      Wat jammer zeg. Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat het leek alsof jullie in candid camera zaten.

  8. Annemieke Avatar

    Beste Annemarie,

    Toevallig googlend kom ik op jouw site. Jammer om te lezen dat jullie ervaring niet positief was. Zoals je al zegt, het hangt zeker af van de salon. Wij hebben een fish spa in Amersfoort centrum, mocht je een keer een positieve ervaring op willen doen, dan ben je van harte welkom!

    1. Annemarie Avatar

      Beste Annemieke,
      Bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad van anderen (die bij andere salons geweest zijn) gehoord, dat hun ervaringen heel anders waren. Ik zal jullie salon in gedachten houden voor een eventuele volgende keer 😀

  9. Manon Avatar
    Manon

    haha wat kun jij mooi schrijven,ik zocht naar ervaringen hiervan en las dit. Wij gaan volgende maand, wouden eigenlijk in de zomervakantie al, maar toen bleek plots alles vol, wij komen bovenuit groningen en hadden dit via vakantieveilingen gewonnen, en gingen tienertouren en wouden dit ook meepakken, nouja dat wou dus niet. Nu word het dus in de herfstvakantie, we wouden sws al shoppen in utrecht dus ben zeeeer benieuwd.

    1. Annemarie Avatar

      Hopelijk wordt jullie ervaring wat beter dan die van mij 😉 Het is denk ik sowieso erg afhankelijk van de salon. Veel plezier volgende maand!

  10. margriet Avatar

    Ooh ik huil van de lach..mn zus en ik gaan as vrijdag. Reuze benieuwd

    1. Annemarie Avatar

      Ik ben benieuwd naar jullie ervaring 😉

  11. Anjo Avatar

    Ik heb nog maar net je blog ontdekt, maar krijg nu al de vraag vanaf de andere kant van de bank:’ Gaatie goed?’
    Ik rol bijna van de bank van het lachen, wat kan jij schrijven zeg! Ik kom zeker vaker terug om je verhalen te lezen!

    1. Annemarie Avatar

      Dankjewel! 😀

  12. Sylvia Avatar

    Haha, prachtig stukje. Maar ow ow ow, wat een tent zeg..

    1. Annemarie Avatar

      Thanx! Ben jij er ook geweest? Of werkt dit stukje + Annes reactie daarop verhelderend genoeg? 😉

  13. Annet Avatar
    Annet

    Joh, wat kun jij leuk schrijven. Ik zit op mijn werk en dacht ‘even’snel facebook te checken. Jammer, dat het verhaal zo kort was…… Als het niet zo triest was daar zou je toch steeds de slappe lach krijgen, je gelooft toch niet dat er zo’n slechte service bestaat. . Anne, jij moet ook aan de columnschrijverij .
    O ja, ik ben de moeder van Sander

    1. Annemarie Avatar

      Bedankt Annet!
      We kregen ook een beetje de slappe lach toen we er zaten. Het Fristimeisje en haar vriend trouwens ook. 😀 Erg toch?!
      Annes reactie is inderdaad columnwaardig

  14. Annemarie Avatar

    Dankjewel voor je reactie! Losgeld voor je zusje, hahahaha.

    Wauw, dus er is nog hoop voor de eeltvoetjes bij de echter Dr Fish?

    Wij maakten inderdaad mee dat er twee mensen ook met hun handen in het water wilden. Die mochten inderdaad voorover hangen. Echt heel erg oncomfortabel. Ze hadden er geloof ik na een paar minuten al spijt van.

    En een saucijzenbroodje uit de magnetron?! Woooh, ik wil niet weten wat verlept broodje je hebt gekregen….

  15. Anne Avatar
    Anne

    Oh An geweldig geschreven weer! Bij het lezen van de kop wist ik direct om welke salon het ging. Was erg nieuwsgierig naar jouw ervaring, die kon ik zelf geschreven hebben!

    Nog nooit zo’n slechte tent gezien! Ik ging samen met mijn zusje, mijn eerste ervaring was in Arnhem bij Dr. Fish, waar ze wel weten hoe het hoort en vooraf netjes je voeten gewassen werden, ipv een spray-tje die je voeten zou moeten reinigen, een heerlijke voetmassage bij de prijs in begrepen en heerlijke relaxstoelen. Zelfs voor je handen een bak met visjes!

    In Amersfoort kon je ook met je handen in een bak met visjes. Ik vraag me tot op de dag van vandaag nog af of het dan de bedoeling is dat je voorover geklapt balancerend op een betonnen paaltje (idd zonder rugleuning) je handen in de bak moest hangen en maar hopen dat de bloedsomloop in je hoofd en hersenen na een uur weer op gang komt! Ik heb deze optie maar laten vallen aangezien er een flinke baby-buik in de weg zit en ik liever een kans op zuurstof gebrek en geplette baby voorkom 😉

    Om nog even terug te komen op de aangeboden drankjes en snacks, ik wilde graag een saucijzenbroodje (tja zwanger) die werd netjes opgewarmd…IN DE MAGNETRON! De aanbieding thee/koffie in combi met het saucijzenbroodje gold alleen als je ze tegelijk bestelde. Mijn fout dus om toen mijn thee gebracht werd er een saucijzenbroodje bij te bestellen!

    Leukste was dat we bij het afrekenen niet konden pinnen! Mijn zus achterlatend als borg ben ik naar de dichtbij zijnde pin gereden om vervolgens het losgeld voor mijn zusje te kunnen betalen. Hier gaan wij NOOOOOIT meer heen!

    Xx