Vandaag heeft mijn vriend een gigantisch leugen over mij verteld om er zelf beter van te worden. Het ging om auto’s van de zaak en hij zou wellicht met een van de twee een relatie aangaan. De opties:

  • een strak VW bakkie, of
  • een logge stationcar, ook van VW.

Hij wist niet eens of hij wat te kiezen had, maar besloot zo min mogelijk risico te lopen. Gewoon, omdat hij zichzelf niet op zijn 32ste al in een logge familycar ziet rijden. Die auto is gewoon “niet sexy,” merkt hij op. Misschien uit verdediging. Of om iets goed te praten.

Oké, toegegeven: ik heb wel eens zo’n type auto zien staan en het voelt een beetje als een auto voor de man die zijn fitte jaren net heeft verruild voor een beginnend bierbuikje, z’n haren vol in de brilliantine heeft, een slick getailleerd pak draagt, maar wel eentje met een restje spuug van een van zijn kids op de linker mouw. Hij loopt naar zijn auto, ziet de halfafgekrabde gele en rode stickertjes van dieren op de achterramen niet eens meer—waarachter het kinderstoeltje eenzaam op de achterbank zit te wachten op die enkele keer dat papa de kinderen naar school brengt—en stapt met zijn mok koffie de auto in terwijl hij niet op de bekleding probeert te morsen. Zo’n auto dus. Duidelijk toch? (Ik heb overigens niets tegen mannen met een buikje, slicke pakken, raamstickers of kinderen en vriendje B ook niet).

Nu moet je wel begrijpen, mijn vriend heeft nu een mega sexy C30 (ja, soms vind zelfs ik dat auto’s sexy kunnen zijn). Daarom gaat B het liefst voor de auto die daaraan kan meten, begrijpelijk ja.

Ik geef niet zoveel om auto’s. Maar, stel je voor, als je een paar miljoen zou winnen… dan komt de blauwe Porsche 911 Turbo toch wel even in gedachten voorbij. Sinds de uitzending van Top Gear, een paar jaar geleden, over dit prachtige blauwe wegmonster ben ik namelijk verkocht.


Zijn onvergeeflijke leugen

Maargoed, ik verlies uit ogen wat ik nou wilde vertellen. Vriendje B. had dus zijn specifieke voorkeur en hij moest zichzelf redden. Hij probeerde het eerst met: “er is in mijn straat geen ruimte om te parkeren.” True. Maar ook voor die andere auto is geen plaats. Dat maakt dus niet uit. Hij voelde dat zijn argument niet erg overtuigend was en voegde er toen het volgende aan toe:

“Mijn vriendin kan niet in een stationwagen rijden.”

Wat?! Sinds ik mijn rijbewijs heb, heb ik vaak in een station gereden. Nee, niet een station, maar een tank.

Vovlo 240
Negen jaar geleden, toen ik trouwens ook negen kilo zwaarder was, zoals je aan mijn dikke hoofd kan zien, reed ik al in stations. Puh!

Ik kijk mijn vriend ongelovig aan. Dat hij mij op zo’n manier gebruikt. Had dan iets anders verzonnen. Dat hij er zelf niet in kan rijden bijvoorbeeld.

Maar hoe dan ook, volgens mij vond HR zijn argument erg plausibel. En dat is misschien nog wel het ergst… Dat ze het volstrekt logisch vinden dat zijn vriendin niet in een grote auto kan rijden…

Heb jij nog tips hoe ik vriendje B kan terugpakken? Of wil je de kans even aangrijpen om te delen wat jouw droomauto is? Deel het hieronder in een reactie 😉