Nazomers lunchrecept: (glutenvrije) crackers met tonijn, spinazie en appel

Deze goddelijke, geïmproviseerde lunch was zo lekker en zo verfijnd, dat ik hem wilde delen met jullie. Simpel, makkelijk, puur en snel. En niet te vergeten: gluten- en lactosevrij!

glutenvrije-crackers-tonijn-appel-spinazie-1

Nodig (voor 1 persoon):

  • 4 glutenvrije crackers (van Wasa, te vinden in het glutenvrije schap van de meeste supermarkten). Gewone crackers zijn ook prima natuurlijk (als je geen glutenintolerantie hebt).
  • Handje verse spinazie (over van een smoothie, check recept hier).
  • Half blikje tonijn (de rest in een doosje bewaard voor morgen)
  • halve kleine appel (ik had een Elstar, want die zijn lekker en niet al te duur)
  • 1 eetlepel mayo (ik gebruikte die van het merk De Zaanse)
  • verse bieslook
  • peper & zout

Tonijn mengen met mayo, beetje peper en zout toevoegen. Appel in kleine stukjes snijden en door tonijn mengen. Spinazie op crackers leggen. Tonijnmengsel er bovenop en beetje bieslook er overheen.

Eet smakelijk!

(Voor de geïnteresseerden: deze lunch bevat ongeveer 400 kCal)


Posted

in

by