De laatste tijd zie je steeds vaker kokoswater in de schappen staan. Het zou gezond zijn, je zou er niet dik van worden, het doet allerlei goede dingen voor je lichaam en zo is er nog meer over te vinden. Het zal allemaal wel. Ik ben gewoon benieuwd of het lekker is, of dat kokoswater in de categorie valt van smerige-drankjes-die-gedronken-worden-door-gezondheidsfreaks-of-mensen-die-graag-meedoen-met-de-laatste-food&drink-mode. 

Het gaat om: Tropical Coco Water with real coconut peaces natural

Prijs: € 0,89 voor een blikje van 315 ml

Gekocht bij: Albert Heijn

Ingrediënten: Jonge kokossap (bestaat er dan ook oude kokossap?), kokos stukjes (onjuist spatiegebruik, maar never mind), water, suiker.

Caloriën: 31 kCal per 100 ml

Eerste indruk: Blikje ziet er puur en verfrissend uit. Suiker staat als laatste ingrediënt en kokos als eerste, dus misschien smaakt dit ook wel echt zoals het hoort te smaken! Veelbelovend dus.

Smaakt het naar kokoswater? Mwoah. Een beetje. Kokoswater ken ik nog uit mijn jeugd die ik in Curacao heb doorgebracht en dit drankje doet me enigszins terugdenken aan die tijd. Maar wel met de nodige verbeelding…

Is het lekker? Hoewel dit drankje ergens ver weg aan ‘echt’ kokoswater doet denken, zit er een soort weeïg smaakje  aan. Bovendien is dit veel zoeter en het lijkt alsof die zoetigheid een soort zuurheid probeert te verbergen. Het is een kunstmatige zoetheid, en niet de zoetheid van de kokosnoot zelf, bleh!

Na een paar slokken begin ik zelfs een beetje misselijk te worden. De ‘kokosstukjes’ lijken bovendien dezelfde stukjes te zijn als de stukjes die je vindt in aloë vera-drankjes en maken het drankje er niet echt beter op. (Al vind ik ze bij de aloë vera-drankjes dan wel weer lekker).

Eindoordeel: Vers kokoswater smaakt sowieso anders dan kokosmelk of kokosnootstukjes en ook bij deze blikvariant is dat het geval. Houd je van die typische kokossmaak? Koop dit drankje dan NIET! Houd je wel van de smaak van echt kokoswater? Blijf dan lekker bij echt kokoswater. Veel lekkerder, gezonder, alleen een beetje meer werk 😉