Tijdens mijn trip naar Parijs ben ik op zoek geweest naar een originele manier om de sfeer in Parijs te vangen. Kijk en beoordeel zelf (-: (De iPhone bleek dan ook weer zeer fijn om bij de hand te hebben voor andere dingen dan bellen, namelijk: fotograferen. Mijn nieuwe profi camera was zo zwaar, dat ik hem na een dag met al z’n lenzen in de kluis van het hotel heb gepropt.) 

img_0611-jpg

↑ En ik maar denken van wie die namen zijn die op de Eiffeltoren staan. Totdat ik “Foucault” zag staan. Heeft mijn studie toch nog voor wat kennis gezorgd die zomaar nuttig kan zijn in de praktijk. (Al ben ik een klein beetje vergeten wat ik specifiek ook weer allemaal van hem gelezen heb—vast iets tijdelijks, veroorzaakt door de vakantie)

Chillen en flaneren langs de Seine

↑ Chillen en flaneren langs de Seine. Waarom maken ze zoiets niet langs de grachten en/of rivieren in de Nederlandse steden?

red light district Parijs

↑Deze winkel is toch bijna echt het meest extreme wat je vindt in het ‘red light district’ in Parijs. Behalve dan de tenten waar je allerlei lap dances krijgt. Maar daar durfde ik geen foto’s van te maken nadat er woest naar mijn iPhone werd gekeken door een enge man die daar de deur bewaakt, ofzo. Of het geld int. Overigens zorgden onze bovenburen in het hotel toch wel voor de grootste (audio)show.

architectuur Parijs

↑ De architectuur in Parijs blijft prachtig om te zien.

img_3560-jpg

↑ Boulevard Saint Germain. Schijnt een bekende straat te zijn (met heeeel veel café’tjes en restaurantjes). Ik moet echter meteen denken aaan de chille jazzy loungmuziek van de Franse artiest St Germain (eh tja, dat schrijf je niet eens hetzelfde) 😉

moulin rouge

↑ De panaromafunctie van mijn iPhone zorgt ervoor dat het lijkt alsof ik een groothoeklens heb! (Die ik overigens NOG STEEDS bovenaan mijn verlanglijstje heb staan). Even de iPhone heel snel en met vaste hand van links naar rechts bewegen en hopen dat er niemand oversteekt en vol in mijn beeld komt staan. Gelukt dus!

img_3569-jpg

↑ Geen idee wat ik hier gefotografeerd heb. Ik vond het gewoon een mooi gebouw, vooral met die dramatische (ahum) bewolking er boven 😉

img_3568-jpg

↑ Het is even zoeken, maar hij staat er op! De Notre Dame. Een klein stukje dan.

↓ Onder weer een ander stukje—hij was te groot om zich in één keer te laten vastleggen op digitaal beeld (zelfs de panoramafunctie bood geen soelaas; de Notre Dame leek ineens helemaal uitgerekt). Onderstaande foto is niet heel origineel, nee, maar wel een plaatje van een gaaf bouwwerk, nee, kunstwerk.

img_3503-jpg

img_3567-jpg

↑ Typisch Frans straattafereeltje. In het toeristische gedeelte dan.

img_3480-jpg

ingang Louvre

↑ De ingang van het Louvre.

img_3575-jpg

architectuur Parijs

↑  Alweer die prachtige gebouwen… Zucht, ik wil ook Franse balkonnetjes bij elk raam.

chillende mensen bij Eiffeltoren

↑  Chillen bij de Eiffeltoren en de nodige foto’s maken. Dit schattige stelletje werd onbewust door mijn telelens gespot.

img_3584-jpg

↑  De oevers van de Seine, waar je heerlijk kan wandelen.