Ik ben vanaf vandaag een dertiger! Ik hoop echt heel erg dat ik nog steeds mijn id moet laten zien bij de AH als ik bier koop, of dat iemand van de NUON vraagt of mijn ouders thuis zijn, zoals de afgelopen jaren soms twee keer per week voorkwam, anders ga ik me misschien echt oud voelen. 

Gelukkig deel ik af en toe het een en ander op Facebook en heb ik een paar mooie herinneringen:

Het begon allemaal na mijn 25ste. 

Op mijn 26ste maakte ik het volgende mee (opgestuurd als ikje naar NRC):

Na het lezen van een artikel over het verval van je lichaam, dat op je vijfentwintigste schijnt te beginnen, sta ik angstig voor de spiegel om mijn gezicht te inspecteren op rimpels. Ik knijp mijn ogen samen en ontspan ze weer. Zie ik daar lijntjes onder mijn zesentwintig jaar oude ogen? Misschien moet ik toch maar een betere crème kopen.

Ik wil net mijn voorhoofd bestuderen als mijn onderzoek wordt verstoord door de bel. Ik doe de deur open. Voor me staat een verkoopster van Nuon die me een seconde lang twijfelend aan kijkt en dan vraagt: “Is je vader of moeder ook thuis?”

Enkele weken later, niet wetend dat dit vaker zou gaan gebeuren:

Screen Shot 2013-07-04 at 11.57.04 PM

28 jaar oud, maar toch:

Een week later:

Screen Shot 2013-07-04 at 11.39.02 PM

Zelfs op mijn 29ste is mijn leeftijd blijkbaar onzeker voor sommigen:

Screen Shot 2013-07-04 at 11.32.08 PMEen maandje later wil ik een 6-pack bier kopen in de Albert Heijn. Bier nota bene, niet eens sterke drank (dat verkopen ze daar ook helemaal niet natuurlijk):

Screen Shot 2013-07-04 at 11.30.31 PMErg grappig dat op de achtergrond het deuntje van de Albert Heijn klinkt, met de mechanische stem van de AH-vrouw “Tot twintig jaar kunnen we uw legitimatie vragen aan de kassa.” Twintig? Wat trouwens niet hielp, was dat ik mijn rijbewijs uit mijn roze iPhonehoesje (waar ik hem bewaar) moest wurmen. Misschien dat ik eens over een iets volwassenere kleur moet gaan nadenken

Een paar weken later:Screen Shot 2013-07-04 at 11.28.25 PM

Jaaaa, komt u maar toekomstige complimentenmaker en zorg dat ik een hoofdstukje bij 30 kan maken 😉