Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Buiten, op de radio, op de social media. Nederland was in de ban van sneeuw. Je zag de sneeuw buiten vallen als je opkeek van je computer, je ploeterde door de sneeuw naar de supermarkt, hield de reisinformatie van de NS angsvallig in de gaten en bleef elke dag weer kilo’s sneeuw van je auto vegen. Dat was een paar weken geleden.

Vorige week belandden we in een periode waarin ondefinieerbare smurrie je auto blijft teisteren—is het hagel? sneeuw? ijs?— en je een op glaslijkend hardnekkig ijs zonder succes stond weg te krabben van je voorruit. En toen bleef de sneeuw afgelopen weekend eindelijk even liggen om ons er aan te herinneren hoe mooi sneeuw toch is. Om na het weekend weer te verdwijnen. Eindelijk is het moment daar om mijn sneeuwfoto’s online te zetten. Want tja, wat heb je aan foto’s van sneeuw als je alleen maar uit het raam hoeft te kijken?

Om de sfeer er nog een beetje in te houden heb ik hier een paar foto’s van die droomachtige sneeuwperiode van enkele weken geleden en afgelopen weekend geplaatst, om nog even het gevoel te krijgen dat de winter ook sprookjesachtig mooi kan zijn—in plaats van koud, smerig en accuslopend.

Sneeuwsmall1

Sneeuwsmall3

IMG_0034small

IMG_0017small

IMG_0029small

IMG_0004small

IMG_0020small

IMG_0012small

IMG_0021small

IMG_0111small

IMG_0112small

IMG_0073-001small

IMG_0082small

IMG_0108small

IMG_0074small