Ik kwam tijdens een moment van concentratiegebrek op Zalando, waar ik onderstaande muts zag. Ik was meteen verkocht. Totdat ik de prijs zag. Wat?! €139,95? Dat ga je toch niet uitgeven aan een muts? Of sjaal? Of zelfs niet aan een combinatie van een muts en sjaal? Desalniettemin wilde ik je dit geinige ding niet onthouden. Overigens vraag ik me wel af welke vrouw er mee wegkomt zo een te dragen zonder er uit te zien als een uit de klauwen gegroeide baby.  Ik denk dat het gewoon het idee was waarmee ik me even weer een kind zou voelen, wat mij aantrok. Want als ik er nog eens naar kijk, tja… dan heb ik eigenlijk geen woorden voor dat ding. Bij nader inzien denk ik dat het toch op de kinder- of babyafdeling thuishoort.

Snow Leopard muts bij Zalando

Ook de wanten van deze winter wakkeren dat kindgevoel weer aan. Ik heb al een paar fantastisch mooie, gebreiden roze wanten, maar ook de grofgebreide van de HEMA zijn niet verkeerd. En ze zijn ook nog eens schattig geprijsd (in vergelijking met het luipaardding van hierboven): €10,25. Vriendin V., die de blauwe variant heeft, waarschuwt wel dat de wanten zo grof gebreid zijn, dat je duim er af en toe (met het fleecebinnenwerk erbij) doorheen komt.

Grofgebreide handschoenen van HEMA

 

Het kind in mij mist alleen nog de touwtjes die je bij de kindervariant vaak meegeleverd krijgt. Dan kan je ze door je jas halen en lekker aan je jas laten hangen, wanneer ze even uit moeten (ontwerpers onder ons, ik voel een nieuwe catwalktrend). Bijvoorbeeld wanneer je even iets op je smartphone moet doen. Vriendin M. wees mij er vorige week op dat men daar zelfs iets voor heeft bedacht. Ik heb het nu niet over de handschoenen die je vingers bloot laat en waar je een klepje overheen kan doen, maar over de handschoenen van de Blokker die M. me liet zien:

Geen idee of dit de handschoenen van Blokker zijn, maar ze lijken er wel op. Maar je kan ze tegenwoordig bijna overal krijgen. Overigens krijg je wel koude vingers volgens M.
De iets duurdere variant van Esprit. Prijs: €19,95.

Mutsen blijven toch elke winter weer dat kindgevoel naar boven halen. Die fluffy bolletjes bovenop, of juist aan twee van die hengels maken je weer helemaal vrolijk (al maakt die laatste mij juist erg verdrietig, omdat dat me doet denken aan mijn lievelingsmuts die me ontnomen is – en waar ik zelfs een blog aan heb opgedragen, snik).

Muts van de HEMA: € 12,75

Niet kinderachtig, maar juist stoer is deze muts van Alba Moda (via Otto.nl): al weet ik nu bij voorbaat dat ik een kwartier voor de spiegel zou moeten staan om die muts net zo stoer en ‘nonchalant’ te krijgen als dat model:

Prijs €29,95

Als je van deze tas van de H&M geen (volwassen) winters gevoel krijgt, weet ik het ook niet meer.

Tas van H&M van imitatiebont met een hengsel van imitatieleer met studs. De tas is gevoerd en heeft een ritssluiting boven en drie binnenvakken, waarvan één met ritssluiting. Afmeting 35×45 cm. Prijs €29,95

Bij deze een fashionblog door mij. Geen idee hoe ik hier eigenlijk bij  kwam, want ik hou de mode eigenlijk helemaal niet zo bij. Laat staan dat ik tips kan geven. Maar het is weer eens wat anders dan al die lappen tekst 😉 Hopelijk vond je dit ook een keertje leuk! Toch denk ik dat ik het in de toekomst bij mijn oude, vertrouwde, cynische blogjes houd. 😉