Geïnspireerd door een interview met Paul Auster in The Red Notebook, heb ik besloten wat meer voorvallen uit het dagelijks leven te integreren in mijn verhalen. De waarheid kan immers vreemder, raarder, bizarder, toevalliger, afschuwelijker, grappiger, origineler en absurder zijn dan wat je zelf ook maar kan verzinnen. Allereerst heb ik een verhaal (Kafkaëske voorvallen deel 1) online gezet (of eigenlijk is het eerder een dialoog) dat in zijn geheel waargebeurd is. Het speelde zo’n één a twee jaar geleden af, maar ik heb het nooit uit mijn hoofd kunnen zetten omdat het te bizar voor woorden was. Het deed me erg denken aan de Kafkaëske toestanden in Der Prozeß en in dit heerlijke land waar de bureaucratie nog steeds in volle glorie bloeit, ben ik er van uitgegaan dat er meerdere delen zullen volgen. Ik heb materiaal voor deel 2 en 3 in ieder geval al liggen ;-).