Ik kan niet kiezen. Ik kan niet kiezen uit het thema voor mijn website, het merk pindakaas, of waar ik heen wil op vakantie. Uiteindelijk kies ik in het wilde weg dan toch maar wat. De ene keer op basis van gevoel, de andere keer op basis van verstand.

Met websites ligt het echter wat lastiger omdat een website, of blog, nooit af is. Zo moet ik kiezen of ik mijn eigen thema ga maken – dat duurt waarschijnkijk erg lang en de kans is groot dat ik nooit aan de inhoud toekomt. Sterker nog, zo is het mij de afgelopen jaren al meerdere keren vergaan. Dus ik heb gekozen voor een bestaand thema, maar dan heb je ineens keuze uit 1500+ gratis thema’s.

Vervolgens de vraag wat je dan op je blog gaat schrijven en de onzekerheid of je nou eigenlijk wel moet gaan bloggen – heb je wel wat te zeggen? Nee. Zoveel heb ik niet te zeggen, maar het lijkt me makkelijker dan een site. Of dat echt zo is, gaan we zien. Waarom ik dan een site wilde in de eerste instantie? Omdat het me leuk lijkt mijn hobby’s te delen met mensen die daar interesse in hebben. Fotografie, boeken, schrijven, reizen en schilderen onder andere. Nooit tegelijk hoor, maar als resultaat van mijn keuzestress doe ik alles een beetje. Dus volgende week is het thema van mijn blog waarschijnlijk alweer veranderd. Of mijn blog is in zijn geheel gewist van het internet. Mocht mijn blog over een week nog wel bestaan, dan denk ik (op dit moment) dat het waarschijnlijk een medium zal zijn voor mijn korte verhalen.